Potravinové intolerance jsou v dnešní době stále častější. Vznikají většinou jako důsledek mnoha faktorů: špatný životní styl a stravování či vysoce zpracované potraviny. Její projevy se neomezují pouze na zažívací trakt, ale mohou se projevovat kdekoli po těle.
KDO BY SI MĚL UDĚLAT TEST POTRAVINOVÉ INTOLERANCE? KAŽDÝ Z NÁS MŮŽE MÍT ODLIŠNÉ PŘÍZNAKY, ALE VĚTŠINOU SE OBJEVUJÍ TYTO SYMPTOMY:
JAK VŠE PROBÍHÁ?
Klientům nabízíme testy na 59 základních potravin nebo rozšířené laboratorní testy až na 220 potravin. Výsledkem je podrobný seznam potravin seřazených dle reaktivnosti na Váš organismus. Ty nejvíce reaktivní je nutné ze stravy vyloučit na dobu 4 týdnů. Návrh stravovacího režimu na nejbližší období je součástí konzultace. Po uplynutí eliminační diety následuje období, kdy reaktivní potraviny postupně zařazujeme.
CO OČEKÁVAT?
Po vyloučení dráždivých potravin dochází většinou velmi rychle k úlevě od potíží, které si člověk jako zdravotní problém, související s trávením, ani nepřipouští.
JAKÝ JE ROZDÍL MEZI POTRAVINOVOU INTOLERANCÍ (NESNÁŠENLIVOSTÍ) A ALERGIÍ NA POTRAVINY?
Intoleranční reakce je získanou imunitní reakcí zprostředkovanou IgG imunoglobuliny. Alergie bývá reakcí zprostředkovanou IgE imunoglobuliny a její symptomy mívají, na rozdíl od intolerance, velmi rychlý průběh (v řádu několika hodin). Intoleranční reakce mohou být velmi těžko identifikovatelné, jelikož jejich projevy nastupují oproti alergiím výrazně později, až v řádu několika dní. Proto bývají často nerozpoznané a jednoduše se se svými potížemi člověk naučí žít. Intolerance se dají, na rozdíl od alergií, naprosto zaléčit.
CENÍK
Food Detective
- 59 potravin
Food Print Complete
- 220+ potravin
Food Print Vegetarian
- 120 potravin
Candida Albicanis
- kvasinky
Food Print + Candida
- 120 potravin + kvasinky